Groen licht voor Het Veerse Dok in Raamsdonksveer

Groen licht voor Het Veerse Dok in Raamsdonksveer

Op 14 december 2023 hebben Bart van Rossum, Bless Projectontwikkeling en eigenaar van jachthaven Dok 12, wethouder Hein de Jongh, gemeente Geertruidenberg, en Peter Heuvelink, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, de anterieure overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van ‘Het Veerse Dok’ in Raamsdonksveer. Janssen de Jong Projectontwikkeling is, in samenwerking met Bless Projectontwikkeling, van plan om in de huidige jachthaven plaats te maken voor een toekomstbestendig en waterrijk woningbouwplan.

59 woningen en ruimte voor ligplaatsen voor boten
Binnen het waterrijke nieuwbouwproject ‘Het Veerse Dok’ bouwen we in totaal 59 woningen. Het gaat om 5 drijvende woningen en 2 appartementengebouwen met in totaal 50 appartementen en 4 kadewoningen. In het woningbouwplan is daarnaast ruimte voor ligplaatsen voor boten van bewoners en omwonenden.

Een uniek en waterrijk plan waarin de connectie met water het uitgangspunt is
“Het is een uniek en waterrijk plan waarin de connectie met en het behouden van het water altijd het uitgangspunt is geweest", zegt Van Rossum. Hij werkte de afgelopen jaren aan het plan en gaat dat nu met zijn nieuwe onderneming Bless Projectontwikkeling verder ontwikkelen. Dat doet hij samen met Janssen de Jong Projectontwikkeling uit Son en Breugel. Peter Heuvelink vertelt: “Bijzonder aan dit project is de setting van de woningen op steenworp afstand van Nationaal Park De Bieschbosch. Bewoners staan straks in directe verbinding met hun groene leefomgeving, wat een mooie bijdrage levert aan het woongeluk van de bewoners en de vitaliteit in de wijk.”

Wethouder Hein de Jongh vult aan: “Ik ben trots op de realisatie van dit unieke en waterrijke nieuwbouwproject ‘Het Veerse Dok’ en kijk uit naar het resultaat. We hebben er straks 59 woningen bij. Allemaal op, aan het water of met uitzicht op het water. Het plan draagt bij aan de doorstroming in de woningbouw, maar levert ook een langdurige woonoplossing voor toekomstige bewoners.”

De nieuwbouw is geschikt voor alle leeftijden en levensfasen
Alle woningen voldoen aan de minimale eisen wat betreft levensloopbestendigheid, denk aan voldoende brede gangen en drempelloze doorgangen. Daarnaast voldoet 50 % van de woningen aan de maximale eisen van levensloopbestendigheid. Alle woningen worden energieneutraal uitgevoerd.

Inzage ontwerpbestemmingsplan 
Het nieuwbouwplan is ontworpen door Marquart Architecten. Het ontwerpbestemmingsplan van dit woningbouwproject ligt momenteel ter inzage op het gemeentehuis.